Muziekprojecten basisschool

Er zijn twee projectvormen waarbij kinderen van de basisschool kennis kunnen maken met het bespelen van een koperblaasinstrument.

Het eigen scholenproject van Pro Rege

Tijdens een schoolseizoen kiest Pro Rege een aantal basisscholen in Heerenveen uit waar muzikanten van Pro Rege eerst een middag komen voorspelen om kinderen vervolgens enthousiast te maken om zelf een blaasinstrument te bespelen. Na deze voorspeelmiddag kunnen kinderen op hun eigen basisschool na schooltijd  nog vier proeflessen volgen onder leiding van een muziekdocent via Pro Rege. Vorig schoolseizoen (2019-2020) heeft muziekdocente Yvonne Galama in dit kader vier kennismakingslessen gegeven op basisschool 0513 (De Akkers) in Heerenveen. Vervolgens biedt Pro Rege kinderen die verder willen gaan met muziek hierna nog gereduceerd vijf groepsproeflessen aan in het verenigingsgebouw van Pro Rege.

 

 

Kunst (blaas) ateliers in samenwerking met Ateliers Majeur

Met ingang van schoolseizoen 2018-2019 worden door Ateliers Majeur, de cultuurorganisatie in Heerenveen, op meerdere basisscholen in de gemeente Heerenveen Kunstateliers georganiseerd.  Ateliers Majeur streeft er naar om elk kind onder schooltijd kennis te laten maken met kunst- en cultuureducatie. Dit doet Ateliers Majeur met de korte oriëntatiecursus ‘Kunstatelier’ voor kinderen van 6-12 jaar op basisscholen in de gemeente Heerenveen.  Onze docent koper Martine Reijenga verzorgt in dit kader de muzieklessen van een aantal Kunstateliers, in dit geval blaasateliers. Er zijn gedurende het schooljaar vier atelierrondes. Elk atelier bestaat uit 4 lessen van 1 uur. Deelname aan het Kunstatelier is gratis. Meer informatie over het Kunstatelier vindt u op de website van Ateliers Majeur. Klik hier

Wanneer uw zoon of dochter na het eigen scholenproject en het Kunstatelier binnen de basisschool verder wil gaan met muziekles, dan kan dit bij de vereniging Pro Rege. Voor informatie over de kosten hiervan, verwijzen wij u graag naar de pagina  ‘Muzieklessen’. Klik dan hier.