Muzieklessen

Wanneer je een koperinstrument wilt leren bespelen en in een jeugdorkest van Brassband Pro Rege wilt spelen, kun je muziekles volgen bij onze vereniging. Je krijgt dan les in het bespelen van een cornet, althoorn, bariton, euphonium of trombone, allemaal instrumenten die voorkomen in een brassband.

Leerlingen die bij Pro Rege muziekles volgen, hoeven niet zelf een muziekinstrument aan te schaffen, maar krijgen er één in bruikleen van de vereniging.

Op woensdagmiddag en donderdagmiddag worden de muzieklessen verzorgd door koperdocent Martine Reijenga. Het is mogelijk om in overleg een lestijd vast te stellen.

Bij deze muzieklessen word je opgeleid voor de theorie- en praktijkexamens (A, B, C en D) die worden afgenomen door de Organisatie van Muziekverenigingen in Friesland (OMF), onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). Brassband Pro Rege is aangesloten bij het OMF.

Gedurende de lessen wordt al snel wordt gekeken of de leerling samen met andere leerlingen kan spelen, want samen spelen geeft plezier in het spelen én bevordert de voortgang van het blazen. Na een tijdje kan uw zoon of dochter ook lid worden van het C-orkest van onze vereniging.

In een seizoen krijgt een leerling bij Pro Rege 35 individuele muzieklessen van 20 minuten per les. In de schoolvakanties wordt in principe geen les gegeven.

Het lesgeld is voor dit seizoen(2022-2023) bepaald op € 466,66 per jaar. Uitleg lesgeld:

Lesgeld per uur = €40,- aantal lessen 35 is dan 35 x €40,- = € 1400,- les 20 minuten is € 1400/3 = € 466,66 per jaar. Er word in 10 maanden geïncasseerd per saldo lesgeld per maand €466,66/10 = € 46,67 afgerond per maand. Dit is € 13,33 per les, en hierop kan je nog korting krijgen middels pcb.

Let op: om het financieel aantrekkelijker te maken om muziekles te volgen, stelt de gemeente Heerenveen een korting in de vorm van een ‘persoonsgebonden cultuurbudget’ (pcb) beschikbaar. Het eerste jaar is dit een korting van 35%. In het tweede jaar bedraagt de pcb-korting 20%.

Bij leerlingen vanaf 21 jaar wordt 21% btw gerekend, in verband met wettelijke regelgeving.

*Zie ook de website van Ateliers Majeur, www.ateliersmajeur.nl over het 'persoonsgebonden cultuurbudget'.

De lessen vinden plaats in ons verenigingsgebouw aan de Binnenweg 3c te Heerenveen.

Wanneer u meer informatie wilt over de muzieklessen bij onze vereniging, kunt u contact met ons opnemen via de mail info@proregeheerenveen.nl