Muzieklessen

Wanneer je een koperinstrument wilt leren bespelen en in een jeugdorkest van Brassband Pro Rege wilt spelen, kun je muziekles volgen bij onze vereniging. Je krijgt dan les in het bespelen van een cornet, alt, bariton, euphonium of trombone, allemaal instrumenten die voorkomen in een brassband.

 

Leerlingen die bij Pro Rege muziekles volgen, hoeven niet zelf een muziekinstrument aan te schaffen, maar krijgen er één in bruikleen van Brassband Pro Rege.

 

Op woensdagmiddag en donderdagmiddag worden de muzieklessen verzorgd door onze docente koper Martine Reijenga. Onder het kopje ‘B-ORKEST/DIRIGENT’ kunt u meer lezen over Martine Reijenga. Wanneer uw zoon of dochter muziekles bij ons wil volgen, is het mogelijk om in overleg een lestijd vast te stellen.

 

Bij deze muzieklessen word je opgeleid voor de theorie- en praktijkexamens (A, B, C en D) die worden afgenomen door de Organisatie van Muziekverenigingen in Friesland (OMF), onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). Brassband Pro Rege is aangesloten bij het OMF.

 

Gedurende de lessen wordt al snel wordt gekeken of de leerling samen met andere leerlingen kan spelen, want samen spelen geeft plezier in het spelen én bevordert de voortgang van het blazen. Na een tijdje kan uw zoon of dochter ook lid worden van het C-orkest van onze vereniging, het orkest voor onze beginnende jeugdleden. Pro Rege heeft op dit moment zo’n 25 jeugdleden.

 

Gedurende het seizoen 2019-2020 krijgt een leerling bij Pro Rege 35 muzieklessen van 20 minuten per les. Er wordt individueel les gegeven. In de schoolvakanties wordt in principe geen les gegeven. Wanneer een leerling eenmaal diploma A heeft behaald, gaan de muzieklessen naar 30 minuten per les. De leskosten gaan dan iets omhoog.

 

Deze lessen worden aangeboden voor € 380,00 per jaar (€ 38,00 per maand, want het jaarlijkse lesgeld per seizoen geldt voor 10 maanden, dus met uitzondering van de zomervakantie). Let op: om het financieel aantrekkelijker te maken om muziekles te volgen, stelt de gemeente Heerenveen een korting in de vorm van een ‘kindgebonden cultuurbudget’ (kcb) beschikbaar. Het eerste jaar is dit een korting van 35%; dit betekent een korting van €133,00 per jaar (€ 13,30 per maand)*. In het tweede jaar bedraagt de kcb-korting 20%; een korting van € 76,00 (€ 7,60 per maand).

Netto betekent dit dat de kosten voor muziekles gedurende het seizoen 2019-2020 voor een eerstejaars leerling € 247,00 en voor een tweedejaars leerling € 304,00 bedragen. Bij leerlingen vanaf 21 jaar wordt 21% btw gerekend, in verband met wettelijke regelgeving.

*Zie ook de website van Ateliers Majeur, www.ateliersmajeur.nl over het 'kindgebonden cultuurbudget'.

De lessen vinden plaats in ons verenigingsgebouw aan de Binnenweg 3c te Heerenveen.

Wanneer u meer informatie wilt over de muzieklessen bij onze vereniging, kunt u contact met ons opnemen via de mail info@proregeheerenveen.nl