Muzieklessen

Wanneer je een koperinstrument wilt leren bespelen en in een jeugdorkest van Brassband Pro Rege wilt spelen, kun je muziekles volgen bij onze vereniging. Je krijgt dan les in het bespelen van een cornet, alt, bariton, euphonium of trombone, allemaal instrumenten die voorkomen in een brassband.

 

Leerlingen die bij Pro Rege muziekles volgen, hoeven niet zelf een muziekinstrument aan te schaffen, maar krijgen er één in bruikleen van Brassband Pro Rege.

 

Op maandagmiddag, woensdagmiddag/avond en donderdagmiddag worden de muzieklessen verzorgd door onze docente koper Martine Reijenga. Onder het kopje ‘B-ORKEST/DIRIGENT’ kunt u meer lezen over Martine Reijenga. Wanneer uw zoon of dochter muziekles bij ons wil volgen, is het mogelijk om in overleg een lestijd vast te stellen.

 

Bij deze muzieklessen word je opgeleid voor de theorie- en praktijkexamens (A, B, C en D) die worden afgenomen door de Organisatie van Muziekverenigingen in Friesland (OMF), onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). Brassband Pro Rege is aangesloten bij het OMF.

 

Gedurende de lessen wordt al snel wordt gekeken of de leerling samen met andere leerlingen kan spelen, want samen spelen geeft plezier in het spelen én bevordert de voortgang van het blazen. Na een tijdje kan uw zoon of dochter ook lid worden van het C-orkest van onze vereniging, het orkest voor onze beginnende jeugdleden. Pro Rege heeft op dit moment zo’n 30 jeugdleden.

 

Gedurende het seizoen 2018-2019 krijgt een leerling bij Pro Rege 35 muzieklessen van 20 minuten per les. Er wordt individueel les gegeven. In de schoolvakanties wordt in principe geen les gegeven. Wanneer een leerling eenmaal diploma A heeft behaald, gaan de muzieklessen naar 30 minuten per les. De leskosten gaan dan iets omhoog.

 

Deze lessen worden aangeboden voor € 380,00 per jaar (€ 31,67 per maand). Gedurende de eerste twee jaar krijgt de leerling een korting van de gemeente Heerenveen in de vorm van een ‘kindgebonden cultuurbudget’ van de gemeente Heerenveen van € 113,75 (€ 9,47 per maand)*. Netto betekent dit dat de kosten voor muziekles gedurende het seizoen 2018-2019 een bedrag van € 266,25 (€ 22,17 per maand) bedragen.

* het bedrag van € 113,75 geldt alleen voor het eerste jaar; voor het tweede jaar geldt een iets lager kortingstarief. Zie ook de website van Ateliers Majeur, www.ateliersmajeur.nl.

De lessen vinden plaats in ons verenigingsgebouw aan de Binnenweg 3c te Heerenveen.

Wanneer u meer informatie wilt over de muzieklessen bij onze vereniging, kunt u contact met ons opnemen via de mail info@proregeheerenveen.nl