Dirigent A-orkest

Sinds 2013 is Anne van den Berg als dirigent van het A-orkest aan onze brassband verbonden. Daarnaast geeft hij nog les aan een aantal jeugdleden van de vereniging.

Anne begon zijn muzikale loopbaan op 7-jarige leeftijd bij de CMV Concordia te Oldebroek. De muzieklessen volgde hij aan de streekmuziekschool van de Noordwest Veluwe bij dhr. Jan Karel, waar hij op 15-jarige leeftijd (na een overstap van trompet naar bugel) zijn D-diploma op bugel behaalde. In 1999 begon Anne zijn trompetstudie aan het conservatorium en ontving in 2004 zijn 1e fase diploma trompet bij de heer Jos Verspagen. Daarna studeerde Anne 2e fase trompet bij Jos Verspagen, Andre Heuvelman en Ad van Zon. In 2004 begon Anne met zijn Hafabra-directie studie die hij in december 2008 afrondde met zijn 1e fase Hafabra-directie diploma bij Alex Schillings, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Op zijn cv prijken optredens als trompettist bij de musicals Hello Dolly, Annie en Grease. Ook was hij enkele jaren eerste trompettist van het Trompetterkorps der Bereden Wapens.

Momenteel is Anne als dirigent verbonden aan diverse orkesten, waaronder Soli Brass in de kampioensdivisie en fanfare De Hoop in Stellendam in de concertafdeling. In 2017 behaalde Anne met zijn toenmalige fanfareorkest Oranje Grootegast de WMC-titel in de eerste divisie. Daarnaast is hij als gastdirigent werkzaam in binnen- en buitenland.