C orkest

 

Het C-orkest van Pro Rege bestaat uit een groep jonge enthousiaste muzikanten. Deze jongste jeugd stroomt vaak in via de scholenprojecten, die door Pro Rege worden georganiseerd. Eens per half jaar gaat een delegatie van Pro Rege langs enkele basisscholen in Heerenveen om kinderen te interesseren voor een blaas- of slagwerkinstrument. De kinderen die zich aanmelden komen nadat ze zo’n half jaar tot anderhalf jaar les hebben gehad bij het C-orkest spelen. Natuurlijk kunnen kinderen zich ook individueel aanmelden voor muzieklessen en op die manier na een tijdje bij het C-orkest spelen.

Het C-orkest bestaat op dit moment uit zo’n 15 kinderen. Elke dondermiddag repeteert het orkest in het repetitiegebouw onder leiding van dirigente Martine Reijenga. Ook zijn er dan altijd een paar leden van het B-orkest bij de repetities om de jongste kinderen te helpen.

Optreden doet het C-orkest ook! Dit varieert van optreden in het ziekenhuis, bij de Sinterklaasintocht en tijdens het jaarlijks verenigingsconcert van Pro Rege. Afhankelijk van het aantal muzikanten en het niveau wordt er ook wel eens meegedaan aan een regionaal concours.

Vanuit het C-orkest wordt al snel doorgestroomd naar het B-orkest.

De repetitie is op donderdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur.