B-orkest

Het B-orkest van Pro Rege is in 2020 behoorlijk vernieuwd. Oudere jeugdleden namen afscheid en veel jonge leden kwamen erbij, net als een aantal volwassen leden. Het B-orkest bestaat nu uit zo’n 20 leden, jeugd en volwassen. Sinds september 2022 staat het B-orkest onder leiding van Hendry van Loo.

Het plezier in het samen muziek maken staat bij het B-orkest centraal. De meeste leden van het B-orkest zijn nog volop in muzikale ontwikkeling. Daarnaast zijn er enkele ervaren leden. Het is een enthousiaste en gezellige groep. Het orkest verzorgt ieder jaar meerdere optredens, bijvoorbeeld bij het verenigingsconcert en het federatieconcert.

 

Het B-orkest repeteert op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Nieuwe leden zijn van harte welkom! Het is altijd mogelijk om een repetitie bij te wonen. Neem hiervoor even contact met ons op: info@proregeheerenveen.nl

 

Een stukje geschiedenis

Het B-orkest van Pro Rege bestaat al ruim 50 jaar! In 1968 startte de toenmalige dirigent Jan de Haan met een jeugdopleiding. Pro Rege verzorgde zelf de muzieklessen aan de jeugd, waarbij het samenspelen in een groep centraal stond. Met deze aanpak van muzieklessen binnen de vereniging, het samenspelen in een orkest gecombineerd met leuke jeugdactiviteiten ontstond een bloeiend jeugdorkest. In 1982 kon dirigent Jan de Haan de baton voor dit inmiddels volwaardige orkest met een gerust hart overdragen aan dirigent Jan de Lange. Na vervolgens de dirigenten Gerard de Haan, Thijs Oud en Hendrik de Boer stond het orkest van 2012-2020 onder leiding van Martine Reijenga. Daarna heeft Almer Zijlstra het stokje overgenomen.

De afgelopen jaren heeft het B-orkest succesvol gespeeld op concoursen. Hieronder noemen we een aantal prijzen.


2013 1ste prijs Bondsconcours Drachten (gemiddeld 80 punten)

  • Inspeelwerk/koraal no.73 uit 120 Hymns - 84 pnt, de koraalprijs!!
  • High Flyers 81,67 pnt
  • Ross Roy 78,33 pnt,

2015: Sulveren Spiker op het Gouden Spiker Festival, 5e divisie in Ureterp

2016: Gouden Spiker op het Gouden Spiker Festival, 5e divisie in Ureterp

2017: Gouden Spiker op het Gouden Spiker Festival, 5e divisie in Ureterp

2018: 3e prijs op het NBK 4e divisie in Utrecht

2019: Bronzen Spiker op het Gouden Spiker Festival, 4e divisie in Ureterp en een Bronzen Spiker voor Jildou van Norel op bugel.