A-orkest

Het A-orkest maakte in 1996 een frisse start met dirigent Thijs Oud en werd in dat jaar meteen Nederlands kampioen tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) in de 2e divisie in de Hanzehof te Zutphen. Er werd toen gespeeld in de top van de 2e divisie. Pro Rege A werd in 1996 en 2004 kampioen in deze divisie. Dat betekende in 2005 promotie naar de 1e divisie.

Sinds augustus 2013 is Anne van den Berg dirigent van Pro Rege A. Deze samenwerking van dirigent en orkest bleek niet onverdienstelijk, want het eerste succes liet niet lang op zich wachten. Op het NBK van 2013 werd een fantastisch optreden neergezet wat resulteerde in een 3de plek.

De wisselwerking tussen orkest en dirigent tijdens allerlei optredens heeft al vele positieve reacties opgeleverd. In 2015 werd Pro Rege A zelfs kampioen in de 1e divisie, met het toen verplichte werk ‘Sounds’ van John Galland.

2017: 2e prijs op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade (1e divisie)

2018: 2e prijs op het Vlaams Open Brassband Kampioenschap (1e divisie)

2018: 5e prijs op het Dutch Open (kampioensdivisie bij ontbreken van deelnemers in de 1e divisie)

2018: 1e prijs op het NBK (1e divisie) en beste trombonesectie

In oktober 2018 presenteerde Pro Rege A zich zeer succesvol op het NBK in Utrecht. In de 1e divisie mochten zij, met 92 punten, de kampioensbeker én de solistenprijs voor de beste trombonesectie in ontvangst nemen.

Naast de concoursen en festivals die het A-orkest bezoekt verleent de band haar medewerking aan kerkdiensten (soms met kleine ensembles), de Dodenherdenking in Heerenveen, de Kerstnachtdienst en de Paas- en Kerstzangdienst in Heerenveen. Ook zijn het verenigingsconcert en het begeleiden van de artiesten tijdens de Night of the Koemarkt jaarlijks terugkerende evenementen. Al met al een brassband van een vereniging met nog twee jeugdorkesten en veel jeugdleden die samen de mooie vereniging Pro Rege vormen.

Het A-orkest repeteert op de dinsdagavond van 19.45 tot 22.15 uur.