A-orkest

Het A-orkest maakte in 1996 een frisse start met dirigent Thijs Oud en werd in dat jaar meteen Nederlands kampioen tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) in de 2e divisie in de Hanzehof te Zutphen. Er werd toen gespeeld in de top van de 2e divisie. Pro Rege A werd in 1996 en 2004 kampioen in deze divisie. Dat betekende in 2005 promotie naar de 1e divisie.

Sinds augustus 2013 is Anne van den Berg dirigent van Pro Rege A. Deze samenwerking van dirigent en orkest bleek niet onverdienstelijk, want het eerste succes liet niet lang op zich wachten. Op het NBK van 2013 werd een fantastisch optreden neergezet wat resulteerde in een 3de plek.

De wisselwerking tussen orkest en dirigent tijdens allerlei optredens heeft al vele positieve reacties opgeleverd. In 2015 werd Pro Rege A zelfs kampioen in de 1e divisie, met het toen verplichte werk ‘Sounds’ van John Galland.

2017: 2e prijs op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade (1e divisie)

2018: 2e prijs op het Vlaams Open Brassband Kampioenschap (1e divisie)

2018: 5e prijs op het Dutch Open (kampioensdivisie bij ontbreken van deelnemers in de 1e divisie)

2018: 1e prijs op het NBK (1e divisie) met 92 punten voor het verplichte werk 'High Peak' van Eric Ball en de prijs voor de beste trombonesectie.

2019: prolongatie van de kampioenstitel op het NBK (1e divisie) met 93 punten voor het verplichte werk 'Alpina Brass'.

Naast de concoursen en festivals die het A-orkest bezoekt, verleent de band haar medewerking aan kerkdiensten (soms met kleine ensembles), Dodenherdenking in Heerenveen, de Kerstnachtdienst in Sportstad Heerenveen en de Paas- en Kerstzangdienst in de RK-kerk te Heerenveen. Ook zijn het verenigingsconcert en het begeleiden van de artiesten tijdens de Night of the Koemarkt jaarlijks terugkerende evenementen. Al met al een A-orkest van een vereniging met nog twee jeugdorkesten die samen het prachtige Pro Rege vormen.

Het A-orkest repeteert op de dinsdagavond van 19.45 tot 22.15 uur.