Afgelopen zondag, 13 maart 2022 heeft Pro Rege voor het eerst sinds twee jaar met de volledige vereniging een concert kunnen geven in de Rinkelbom. Dit was een groot succes! Van het A orkest tot nieuwe leerlingen; allemaal hebben ze er een plezierige zondagmiddag van gemaakt. Het concert begon met een barmhartige boodschap richting de slachtoffers van Oekraïne: hiervoor speelde het A orkest ‘The Ukranian National Anthem’ (het Oekraïense volkslied).

Pro Rege A begon het concert met een barmhartige boodschap ter nagedachtenis van de slachtoffers in Oekraïne. Hiervoor hebben ze een prachtige uitvoering gespeeld van het Oekraïense volkslied, gearrangeerd door Jan de Haan. Tijdens het volkslied toonde het publiek medeleven voor het volk door te gaan staan en na het lied een minuut stil te zijn.

Vanuit deze stilte heeft het A orkest het concert afgetrapt met vier stukken, waarvan een ter voorbereiding was voor de deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Daaropvolgend kwamen de nieuwe leerlingen van de vereniging het podium op. Voor velen was dit de eerste keer op het podium, erg spannend dus! Ondanks de zenuwen hebben zij een geweldig optreden neergezet, met de talentvolle Jorrit ten Hoeve als invallend dirigent voor Martine Reijenga.

Na de pauze heeft het B orkest het publiek verrast met een vermakelijk programma. Ze namen het publiek mee in een thema genaamd griezelen, met geen gebrek aan entertainment! Het plezier spatte van het podium af tijdens het optreden van het B orkest. Het orkest eindigde met ‘The Conductors Nightmare’, wat natuurlijk hilarische situaties opleverde; met ‘ongelukken’ als telefoons die afgaan of slagwerk dat omvalt.

Aansluitend het B orkest zat het ensemble van Pro Rege op het podium. Het Pro Rege ensemble is nieuw opgericht als overbrugging tussen de A en B band, maar ook voor extra uitdaging van de gevorderde leden van de B band. Het doel is om er een op zichzelf staand onderdeel binnen de vereniging van te maken. Iedereen die past binnen de bezetting is welkom, ook buiten Pro Rege. Uiteindelijk hoopt Pro Rege een ten-piece te kunnen vormen van het ensemble.

Als afsluiting kwam het A-orkest nogmaals op het podium met spectaculaire en fraaie stukken. Al met al een geslaagd verenigingsconcert!