Zang, muziek en overdenking bij Kerstdienst Heerenveen

Op Tweede Kerstdag werd er traditiegetrouw door de Raad van Kerken Heerenveen in de RK-Kerk een zangdienst georganiseerd. De aanwezigheid van brassband Pro Rege is inmiddels ook een mooie traditie. Het thema was “Lang leve de Koning”.

Er waren voordrachten: o.a. Wonderbare raadsman, De herders en diverse Bijbelteksten waarin het kerstevangelie werd verteld. De voorganger van deze dienst was Ds. Jan van der Veen. 

Brassband Pro Rege, deze keer onder leiding van Jan de Haan, verzorgde het muzikale gedeelte, dat bestond uit het begeleiden van de samenzang en het spelen van een aantal prachtige, traditionele kerstststukken. Brassband Pro Rege gooide alle “registers” open toen het lied:  “Go, tell it on the mountain” werd gespeeld, daarna gevolgd door het prachtige samenzanglied: Midden in de winternacht. (Foto’s: Hielke Weening).