Swingend Kerstconcert met brass en symfonie in uitverkochte RK-kerk

Op 14 december jl. heeft brassband Pro Rege voor de tweede keer op rij in de RK-kerk in Heerenveen haar Kerstconcert gehouden. Deze keer waren de jeugdige musici van het Fries Jeugd Orkest te gast. De bezoekers kregen in een ‘uitverkochte’ kerk een prachtig gevarieerd kerstrepertoire te horen.

Voor de pauze zat het Fries Jeugd Orkest met ongeveer 65 jeugdige muzikanten in de leeftijd van 11 tot 20 jaar op het podium. Onder leiding van dirigent Theo Brouwer speelden ze stukken als ‘Kalief van Bagdad’ en ‘Symfonie nr. 8’ van Ludwig van Beethoven. Het prachtige programma in een symfoniebezetting werd afgewisseld met samenzangbegeleiding van bekende kerstliederen als ‘Komt allen tezamen’ en ‘Midden in de Winternacht’.

Na de pauze was het de beurt aan Pro Rege, die het publiek trakteerde op een mix van ingetogen traditionele kerstcarols en swingende arrangementen. Het was genieten van o.a. de uitvoering van ‘Away in a manger’ van Peter Graham met bugel soliste Hermanda de Haan en een aantal arrangementen van Philip Sparke, als ‘White Christmas’ en ‘Mary’s Boy Child’. Ook was er een samenwerking tussen het Fries Jeugd Orkest en Pro Rege toen altviool solist Mika de Vries ‘She’s like the Swallow’ speelde, begeleid door Pro Rege.

Tijdens dit prachtige concert werden de bezoekers geraakt door de kerstklanken in brass en symfonie in de sfeervolle kerk.

 

Foto’s: Kieq Fotografie