Pro Rege kijkt terug op een mooi Peeltoernooi

Op 16 juni jl. heeft het A-orkest met een concertprogramma deelgenomen aan het Peeltoernooi in Meijel. Dit toernooi werd voor de 53e keer gehouden. Met dit optreden werd het predicaat ‘zeer goed’ gescoord. De jurering was in handen van Alex Schillings.

Brassband Pro Rege opende het concert met het stuk Celebration van Ben Hollings. Daarna werd Cantilena van Philip Sparke gepeeld, het stuk dat ooit is geschreven voor het Grenland International Brass Festival in 2011 in Noorwegen. Het concert werd vervolgd met Sang Til Norden, gecomponeerd door Lode Violet, die de compositie heeft geschreven voor het Zweeds Brassband Kampioenschap in 2015. De titel refereert naar de oorspronkelijke titel van het Zweedse volkslied en betekent Lied van het Noorden. Het optreden van Pro Rege werd afgesloten met het werk Alhambra van Jan de Haan, geschreven voor het NBK in 2011. Alhambra is de naam van het middeleeuwse fort in Andalusië, één van de belangrijkste erfgoederen van Spanje. Arabische, maar vooral Spaanse invloeden zijn in dit stuk te herkennen.