A-orkest Pro Rege werkt mee aan kindermusical Fortissimo

Op zaterdag 20 april 2019 is de familievoorstelling ‘Fortissimo en het magische avontuur’ in een uitverkochte Rinkelbom in Heerenveen in première gegaan. Het is een unieke, spannende en hilarische kindermusical, die door het Fortissimo Combo, dertig kinderen uit groep zes, zeven en acht van verschillende basisscholen uit de gemeente Súdwest-Fryslân en brassband Pro Rege wordt opgevoerd.

Wendy Postma, voorzitter van de organiserende Stichting Narrante Concerten en solohoornist bij Brassband Pro Rege, stelt zich ten doel om meer kinderen in aanraking laten komen met allerlei soorten van muziek, zoals klassieke muziek, brass- en popmuziek. Daarom schreef ze samen met Hendrik de Boer deze musical, die een vervolg is op de eerdere kindermusical ‘Fortissimo en de magische noot’ van een aantal jaren geleden.

In het samenspel zijn ook rollen weggelegd voor de acteurs Marleen de Boer (bekend van onder meer `De Stormruiter’), Jelmar Hoekstra, Bregt Vincken en Lútzen Rijpma. Zo vindt er van alles plaats op het grote podium: zingen, dansen, toneelspelen en musiceren.

Het verhaal is als volgt. Er is een grote wedstrijd georganiseerd: Wie wordt de beste hofcomponist/ liedjesschrijver van De Rinkelbom in Heerenveen en De Harmonie in Leeuwarden? Quintus en Antonia Salieri uit Wenen zijn aan elkaar gewaagd! Maar er is iets geks aan de hand… Antonia komt het theater in met een bijzondere tijdmachine. Wat is het raadsel van deze vrouw? Tovenaar Fortissimo komt er achter dat er aan zijn tijdmachine is geknoeid. Hij twijfelt geen moment en reist van 1780 naar 2019! Wat er dan allemaal gebeurt…

KOM KIJKEN! Er zijn nog twee voorstellingen en wel op zondag 28 april 2019 in De Harmonie te Leeuwarden om 15.00 uur en 19.00 uur.