Pro Rege B sleept twee prijzen in de wacht op Gouden Spiker Festival

Na een geweldig mooi optreden in een spannende competitie met 11 brassbands in de 4e divisie van het Gouden Spiker Festival op 13 april 2019, werd Pro Rege B (het jeugdorkest van de vereniging) verrast met maar liefst twee keer een derde prijs.

De eerste Brûnzen Spiker was voor het totale optreden van de band. Als eerste speelden ze de VDOK mars die voor het eerst op een officieel wedstrijdpodium was te horen. Deze vrolijke mars is in 2019 gecomponeerd door Pieter Huizenga, lid van Pro Rege B.

Daarna speelden ze Sweet Sunset, een prachtig melodisch werk gecomponeerd door Jan de Haan over de ondergaande zon aan de westelijke horizon, waarbij de ontroerende bugelsolo prachtig werd gespeeld door Jildou van Norel. Zij won daarmee de tweede Brûnzen Spiker voor de band, in de categorie solistenprijzen. Vervolgens werd Guardian of my Soul van Darren Shaw gespeeld. Het optreden werd afgesloten met het verplichte werk in de 4e divisie, Sickles and Scythes, gecomponeerd door Rob Goorhuis. Thema van dit muziekstuk is de gevaarlijke reis die de Duitse hannekemaaiers vroeger op de terugweg naar Westfalen moesten ondernemen. Beroving van hun zwaar verdiende loon en moord op de zandpaden door de Bakkeveenster Duinen lag op de loer.

 

Pro Rege B onder leiding van Martine Reijenga speelt sinds vorig jaar in de 4e divisie. De band heeft met dit optreden laten zien dat ze beslist niet van plan zijn hun plekje in deze divisie op te geven.

Het Gouden Spiker Festival wordt dit jaar alweer voor de 24e keer door de Spijkerpakkenband in Ureterp georganiseerd. Dit is een superleuk wedstrijdpodium voor brassbands en fanfares uit de festival-, 5e, 4e en 3e divisie.

Voor foto’s, gemaakt door de organisatie van het Gouden Spiker Festival klik je hier.