Foto: Stephen Lenis

Afgelopen zaterdag 30 maart 2019 zorgden alle drie de orkesten van brassband Pro Rege ervoor dat het publiek zich in de Rinkelbom geen moment hoefde te vervelen. De muziek was erg gevarieerd. Hierna volgt een impressie.

De avond begon met een optreden van het B-orkest, onder leiding van Martine Reijenga. Ze speelden onder andere Morricone’s Melody, de muziek van de film ‘The Mission’ waarbij vader Hessel en zoon Stijn de Haan een hele mooie solo op cornet hadden. Daarna was er tijd voor een heel speciaal onderdeel. B-orkestlid en baritonspeler Pieter Huizenga heeft namelijk een mars gecomponeerd, die op dit verenigingsconcert in première ging. De B-leden hadden er duidelijk plezier in bij het spelen van deze uitermate vrolijk en goed gecomponeerde mars. Free World Fantasy van Jacob de Haan was de afsluiter.

Foto: Jesse Bouma

Daarna kwamen de jongste leerlingen van de vereniging op het podium. Samen konden ze na een paar maanden les op hun instrument al een aantal korte liedjes laten horen. Geweldig leuk hoe ze dat deden, samen met koperdocente Martine Reijenga.

Het C-orkest, onze beginnende toppers, ook onder leiding van Martine, speelden liedjes waar vrijwel iedere muzikant mee begint. Er was een mix van leuke stukjes, zoals de Klompendans en de Muziekfabriek uit het boek BandTime Starter van Jan de Haan. Het leuke van een verenigingsconcert is dat familieleden kunnen genieten van het muzikale talent van hun kinderen.

Na de pauze was het podium voor het A-orkest, onder leiding van Anne van den Berg. We lichten weer een aantal stukken uit. Na het openingsstuk Celebration werd Cantilena van Philip Sparke gespeeld. Daarna was er Sång till Norden (Lied van het Noorden), een variant op het Zweedse volkslied, dat in 2015 is gecomponeerd voor de Zweedse Brassband Kampioenschappen. Vervolgens was er het stuk Manha de Carnival, gebaseerd op het genre Bossa Nova, een muziekstijl uit Brazilië, waarbij Hermanda de Haan op bugel een prachtige solo had. Het concert werd afgesloten met het wervelende stuk El Cumbanchero, waarbij de muzikanten er een leuke show van maakten. Ook de slagwerkers konden hierbij hun hart ophalen.

Kortom, we kunnen terugkijken op een geslaagde muzikale avond voor brassband Pro Rege.

Foto: Jesse Bouma