Enthousiast Pro Rege C op Cultuurklank Festival

Copyright Janita Baron

Afgelopen zondagmiddag deed de jongste jeugd van Pro Rege, het C-orkest, mee aan het Cultuurklank Festival in de Rinkelbom in Heerenveen. Voor sommige kinderen was het de allereerste keer dat ze een écht concert gaven. Daarom werden ze ondersteund door een aantal (jeugd)leden van het B-orkest.
Onder leiding van dirigent Martine Reijenga liet het C-orkest zien dat het heel leuk is om een blaasinstrument te bespelen. Het optreden dat ruim een half uur duurde, begon met het opwarmen van de lippen én het mondstuk, het buzzen. Na deze warming-up, werden er nog 8 liedjes gespeeld. Het was duidelijk te horen dat er hard gerepeteerd was voor dit optreden want het klonk prachtig.
De muzikanten van Pro Rege C hebben laten zien en horen hoe mooi en gezellig het is om samen muziek te maken in een orkest.

Het Cultuurklank Festival is een initiatief van Ateliers Majeur om iedereen uit Heerenveen kennis te laten maken met muziek, dans, zang en kunst. Het festival werd voor de 2e keer georganiseerd.