Geslaagd Kerstconcert in volle RK-kerk

Brassband Pro Rege kijkt terug op een geslaagd Kerstconcert op zaterdag 15 december jl. in de RK-kerk in Heerenveen. Het publiek, dat in grote getale was gekomen, kon in een sfeervolle kerk genieten van een gevarieerd kerstprogramma door het A-orkest van de vereniging.

Voor de pauze speelde brassband Pro Rege onder andere de stukken ‘Cantilena’ en Ukrainian Bell Carol’ van Philip Sparke. Ook kon het publiek nog een keer genieten van het stuk ‘High Peak’ van Eric Ball, waarmee het orkest in oktober jl. de kampioenstitel op het Nederlands Brassband Kampioenschap in Utrecht heeft veroverd.

Na de pauze was het programma geheel gewijd aan de mooiste aria’s uit de ‘Messiah’ van Georg Friedrich Händel. Er was een unieke samenwerking met vier topsolisten uit de klassieke muziek, die deze aria’s voor het eerst eens uitvoerden met een brassband in plaats van met een barokensemble. Bekende aria’s als ‘Comfort ye my people’, ‘Thus saith the Lord’, ‘But who may abide’ en ‘Rejoice greatly’ werden schitterend vertolkt door Harry van Berne (tenor), Donald Bentvelsen (bas), Anne-Marieke Evers (alt) en Arleen van Wijland (sopraan). Als laatste in de serie van zestien aria’s mocht het alom bekende ‘Halleluja’ dan ook niet ontbreken, waarbij de zangers van het COV uit Heerenveen een mooie bijdrage leverden

Foto’s: Janita Baron

Foto’s: Janita Baron