Nadat op vrijdag 26 oktober jl. de jeugd van het B-orkest van Pro Rege in de vierde divisie met 90 punten de 3e prijs in de wacht had gesleept, kon het A-orkest van Pro Rege zaterdag 27 oktober in de 1e divisie met 92 punten de kampioensbeker én de solistenprijs voor de beste trombonesectie in ontvangst nemen.

Onder leiding van dirigent Anne van den Berg gaf het A-orkest een prachtige vertolking van het verplichte werk, de klassieker ‘High Peak’ van Eric Ball. Dit stuk, dat in 1969 is geschreven, is een beeldende, spirituele reis van natuurverschijnselen in de bergen. In het gecontroleerde en beheerste spel van Pro Rege A werden de weerselementen spannend vertolkt. De dirigent heeft de oorspronkelijkheid van het werk op een prachtig beeldende manier neergezet, in de lijn zoals de componist het bedoeld heeft. Er waren 7 deelnemers in deze 1e divisie.

Op vrijdag speelde het B-orkest zeer muzikaal het verplichte werk ‘Second Suite’ in F uit 1911 van Gustav Holst. Voor de meesten van het orkest was het hun debuut op het podium van Tivoli Vredenburg, omdat het B-orkest sinds 29 jaar weer meedoet aan het NBK. Onder leiding van dirigente Martine Reijenga zette het jeugdorkest het stuk waarin oude Engelse volksmelodieën zijn verwerkt, overtuigend en levendig neer. Het was puur genieten voor de jeugd en een genot voor de luisteraar. Er speelden maar liefst 9 bands in de 4e divisie.

Hoofdfoto artikel: bron: Stichting NBK

Brassband Pro Rege kan terugzien op een prachtig kampioenschap. Bij de uitvoering gaat het erom dat je als orkest op het juíste moment dàtgene neerzet, waar je na een periode van intensieve voorbereidingen door individuele muzikanten samen op hoopt. Dat dàt dan lukt onder de inspirerende leiding van de dirigenten, is écht genieten!

Hoofdfoto artikel: bron: Stichting NBK