Op 1 september 2018 was er het geslaagde UitFestival in het centrum van Heerenveen, het evenement om het culturele seizoen van 2018-2019 aldaar te openen. Op deze cultuurmarkt kregen alle cultuuraanbieders van de gemeente Heerenveen de kans om hun activiteiten voor het voetlicht te brengen. Leden van Brassband Pro Rege vertelden geïnteresseerden over hun 3 orkesten en de mogelijkheid voor basisschoolkinderen om muziekles bij Pro Rege te volgen.

Ook liet een kwintet van Brassband Pro Rege zaterdagmiddag op het podium op de Overkluizing letterlijk van zich horen. Tijdens het optreden van een half uur was er een afwisselend repertoire. Met onder andere het stuk ‘Sauston’ uit ‘Alle zegen komt van boven’, de Engelse serie uit de beginjaren ’50.  Bach mocht ook niet ontbreken, evenals een Middeleeuwse dans, genaamd ‘Pavane’. De uitsmijter was ‘Colonel Bogey’ bekend uit de film ‘The Bridge on the River Kwai’.

We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.