Chr. Brassband Pro Rege uit Heerenveen heeft een bijdrage gekregen van 7.500 euro vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Dit bedrag is voor de aanschaf van twee instrumenten.

“Door de prachtige steun van de Rabobank kunnen we een euphonium en een eb Bas aanschaffen. We zijn hier ontzettend blij mee.”, aldus Jacoba Dijkstra, voorzitter van Pro Rege. “Goede instrumenten vormen de basis voor onze vereniging”.

Het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het coöperatiefonds wordt gevormd vanuit het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.