Op zondag 22 april kon het A-orkest van Chr. Brassband Pro Rege vanuit Mechelen (België) huiswaarts keren met een overtuigende 2e plaats op de Vlaams Open Brassband Kampioenschappen (VOBK).

De uitgebalanceerde klank van het orkest uit Heerenveen, dat met dirigent Anne van den Berg, uitkomt in de 1edivisie, werd door de internationale jury beloond met een score van 93 punten. De solistenprijs van deze divisie werd ook door Pro Rege, door Jeroen Zijlstra op euphonium, in de wacht gesleept met een prachtige vertolking van de solo in Philip Sparke’s Song for Ina.

Pro Rege bracht vier stukken ten gehore. Te beginnen met het inspeelwerk Toccatina, gevolgd door Song for Ina. Daarna stond Excalibur, een groot werk naar eigen keuze op de standaard. Dit muziekstuk gaat over het magische zwaard uit de King Arthur-verhalen. Als laatste speelde Pro Rege Sweet Georgia Brown, een mooie uitsmijter uit het genre van de Amerikaanse jazz.

Pro Rege moest het in de 1e divisie opnemen tegen zes andere brassbands uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.