Proeflessen voor jeugd van basisschool De Burcht

Een groep van 10 leerlingen van groep 5 t/m 8 van christelijke basisschool De Burcht in Skoatterwâld is op donderdag 23 november jl. in het kader van het scholenproject gestart met muziekles op een blaasinstrument door koperdocent Wilbert Zwier.

Christelijke brassband Pro Rege Heerenveen heeft De Burcht dit jaar uitgekozen voor het scholenproject om leerlingen enthousiast te maken voor het spelen op bijvoorbeeld een cornet, bugel, alt, bariton of euphonium. Na een enthousiaste demonstratie met veel muziekplezier begin november door leden van het A-orkest van Pro Rege konden kinderen zich opgeven voor een serie van 4 proeflessen op school.

Na deze proeflessen op school kunnen de kinderen zich aanmelden voor vervolglessen bij Pro Rege. Na een tijdje kunnen zij dan doorstromen naar het jeugdorkest van Pro Rege.