Dirigent A-orkest

Met ingang van augustus 2013 is Anne van den Berg aangesteld als dirigent van brassband Pro Rege uit Heerenveen. Hij is tevens samen met Martine Reijnga en Wilbert Zwier verantwoordelijk voor de jeugdopleiding.

Anne begon zijn muzikale loopbaan op 7 jarige leeftijd bij de CMV Concordia te Oldebroek. De muzieklessen volgde hij aan de streekmuziekschool van de Noordwest Veluwe bij dhr. Jan Karel, waar hij op 15-jarige leeftijd (na een overstap van trompet naar bugel) zijn D-diploma op bugel behaalde. In 1999 begon Anne zijn trompet studie aan het conservatorium en behaalde in 2004 zijn 1e fase diploma trompet bij dhr. Jos Verspagen. Daarna studeerde Anne 2e fase trompet bij dhr. Jos Verspagen, dhr. Andre Heuvelman en dhr. Ad van Zon. Anne kreeg zijn eerste directieles van zijn opa, Henk van Loo Sr. in 2003. In 2004 begon hij zijn Hafabra-directie studie en behaalde in december 2008 zijn 1e fase Hafabra-directie diploma bij dhr. Alex Schillings, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Momenteel is Anne, naast Pro Rege, als dirigent verbonden aan Brassband Soli Brass te Leeuwarden, CMV Oranje te Grootegast en MV Caecilia te Scherpenzeel. Verder verzorgt hij de jeugdopleiding klein koper bij SDG te Westerhaar en is hij werkzaam als freelance trompettist.