A-orkest

Het A-Orkest komt momenteel uit in de eerste divisie bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Na jaren in de top van de tweede divisie te hebben meegedraaid, werd in het voorjaar van 2005 promotie naar de eerste divisie behaald. De band is sinds dat moment doorgegroeid en behaalde tijdens haar eerste optreden op het huidige niveau een mooie plaats in de sub top.

Sinds augustus 2013 is Anne van de Berg dirigent van Pro Rege A geworden. Tijdens een zeer succesvolle proefdirectie was er meteen al een chemie ontstaan die meteen een positieve werking had op het orkest. Het eerste succes liet niet lang op zich wachten. Door de geweldige voorbereiding en de groei die het  orkest nu al doormaakt werd er op het NBK 2013 een fantastisch optreden neergezet wat resulteerde in een 3de plek. De wisselwerking tussen Band en dirigent tijdens deze optredens heeft al vele positieve reacties opgeleverd, wat onder andere in 2015 het Nederlands kampioenschap opleverde.

Naast de concoursen en festivals die het A-orkest bezoekt verleent de band haar medewerking aan diverse kerkdiensten. Daarnaast zijn het verenigingsconcert en het begeleiden van diverse artiesten tijdens de Glasblazers Night of the Koemarkt jaarlijks terugkerende evenementen. Al met al dus een brassband met een zeer uiteenlopend repertoire van een zeer degelijk niveau.